boekenbottelarij

Hoi, hoi, ik ben er weer. Deze keer terug wat vrolijker. Wat is mijn les? Vooral trouw blijven aan mijn vrolijke zelf. Hop naar mijn passie en dat is daar waar mijn hart ligt en mijn mond van overloopt. ‘Mijn draakje’.
Ik vraag me soms af, wat is de volgende stap? Maar eerlijk gezegd, daar moet ik niet over nadenken. Antwoorden en mogelijkheden bieden zich vanzelf aan.

De boekenbeurs in Antwerpen is nog maar net voorbij.

Natuurlijk wilde ik daar ook wel bij zijn, alleen was die stap nog wat te groot.

Dan plots verschijnt er op Facebook het volgende:

“Boekenbottelarij”, “de eerste limburgse auteursbeurs’.

Daar zou ik wel graag bij zijn!
Dus, ik neem onmiddellijk contact met de organisatie met de vraag: ”Kan ik daar aan deelnemen en aan welke voorwaarden moet je voldoen?”

Ik was erg verbaasd van hun snelle antwoord: “Natuurlijk, bezorg ons even je gegevens en we houden je op de hoogte.”

Dat hoor je natuurlijk al eerder. Het blijft altijd even geduldig zijn en afwachten. De dag erna, bericht. “Yoke, je bent ingeschreven. We hebben een tafel voor jou voorzien. Het enige wat je moet doen is aanwezig zijn met je boeken!”

Goh, wow, dat ging snel en goed.
Berichtjes blijven binnenkomen op FB en ik zie dat het inderdaad een heel nieuw evenement is. Ik was blijkbaar één van de eerste die reageerde en ik zie dat elke dag nieuwe schrijvers zich aanbieden. Wat een ervaring gaat me dat worden. Ik als beginneling, tussen een hele hoop schrijvers.

En dan die locatie… een bottelarij.
Geweldig gewoon. Tegelijkertijd ga ik even googelen om wat meer te weten te komen over deze bottelarij. Ik krijg een filmpje te zien en dan merk ik: Hey, daar ben ik al geweest! In het voorjaar als de bloesems de velden kleuren! Ah, ja, wie springt dan niet op zijn fiets om daar de omgeving op te snuiven? Het voelde toen al zo heerlijk positief. Dit wist ik niet, dat er in deze bottelarij van alles wat te beleven valt. Kunst, cultuur, architectuur. Je kan er proeven, snoepen, eten. Voor ieder wat wils. Dus echt wel een plaats om te zijn.

Probeer het maar eens op te zoeken. Je krijgt onmiddellijk een filmpje met een muziekje. “Heaven, i’m in heaven…” en hopla, we springen al in de hemelse sferen.
Nog even dit. De opbrengst ter plaatse gaat naar een goed doel, nl. *de Bottelarij maakt deel uit van AKSI vzw, Arbeidskansen voor Sociale Integratie, een plaats voor sociale tewerkstelling.

Wil jij dat ook meebeleven? Wil je deze sferen ook opsnuiven? Ik nodig jullie allemaal uit!

Ulbeekstraat 21 3832 Ulbeek (Wellen)

Tot 25 november 2018 van 14u tot 18 u.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


boekenbottelarij

drakenontdekking op school

boekenbottelarij

even last van mijn hooggevoeligheid

Kinderen reageren

Interview